Carit-San

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek:

07:00 - 20:00

Cím

Mihai Viteazul (Klastrom) utca 42.
Marosvásárhely, Románia

Kapcsolatfelvétel

phone call 0265.269.172

phone call 0730-619-401

Programari online Vreau sa ma programez

Ahol korszerűen kezelik a hematológiai betegségeket

oct 15, 2018

A hematológia a vérképző- és a nyirokszervek betegségeivel, a fehérvérsejtek, vörösvérsejtek és vérlemezkék kóros elváltozásaival foglalkozik. A vérképző szervek betegségei korábban ritka és súlyos, nehezen kezelhető, rossz lefolyású kórokat jelentettek. Ez mára nagymértékben megváltozott, mert a szakterület kivételesen gyors fejlődési szakaszába érkezett, így a rosszindulatú betegségek igen nagy arányban gyógyíthatóvá váltak.  A teljes gyógyuláshoz viszont rendkívül fontos a korai felismerés, amely lehetővé teszi a hatékony kezelési módok megfelelő időben és módon történő alkalmazását.

 

 

Jellegzetes tünetek

Érdemes hematológushoz fordulni, ha a vérkép szerint vérszegénység áll fenn, ennek tünetei gyengeség, szédülékenység, sápadtság.

Limfóma gyanúját kelti a jelentősebb testsúlycsökkenés, a három hétnél tartósabb lázas állapot és csomó tapintása a nyakon, vállgödörben, a hónaljban esetleg egyéb testtájakon. A bal bordaív alatt tapintható képlet gyakran a nagyobb lép. Ez gyakran hematológiai betegséget jelez.

Vérzékenység esetén a bőrön, a nyálkahártyákon, vagy az emésztőrendszerben tapasztal a beteg szokatlan vérzést, kék foltok jelennek meg apróbb ütés esetén is a bőr felszínén, gyakori az orrvérzés, foghúzás után nem áll el a vérzés, illetve vérvétel esetén is elhúzódó vérzést tapasztal a beteg.

 

 

Ebben az esetben is ajánlott orvoshoz fordulni…

Bár sokszor hematológiai megbetegedés csak súlyos állapotban okoz panaszokat, néhány tünet utalhat ilyen típusú betegségre: fázékonyság, koncentrálóképesség romlása, álmatlanság, látási zavar, fejfájás, ájulásérzés, szédülés, fülzúgás, nyirokcsomók, lép megnagyobbodása, a bőr, a kötőhártya sápadtsága, bőrviszketés, töredezett köröm, berepedt szájzug. Ezekben az esetekben is ajánlott hematológiai vizsgálatra jelentkezni.

Fontos a szűrővizsgálat

Dr. Lázár Erzsébet, a Carit San Medical járóbetegrendelő hematológusa szerint a betegségek megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy kerüljük az alkoholfogyasztást, a cigarettát, a kábítószereket, emellett pedig rendszeresen mozogni kell. Mint mondja: elhanyagolhatatlan szűrővizsgálatokra járni, hiszen a daganatos betegségek nagy hányadát száz százalékosan lehet gyógyítani, ha időben felfedezik azt.

 

 

Marosvásárhely legelismertebb szakorvosai rendelnek intézetünkben. Dr. Lázár Erzsébet, illetve dr. Benedek István hematológusokhoz telefonon és online is kérhet időpontot.

 

 

 Like-olj minket a facebookon

Hírek:

 • Ne vegye félvállról visszatérő fejfájását!

  nov 12, 2019

  A neurológia területe a központi és a perifériás idegrendszer szervi megbetegedései, működési zavarai. Az ideggyógyászatot számos esetben összetévesztik a ..

  Részletek


 • Ne halogassa ízületi és csontfájdalmait!

  oct 7, 2019

  Mozgásban lenni fájdalom nélkül: ez mindenikünk célja. Az elmúlt évszázadban az aktivitással töltött évek száma folyamatosan nőtt és növekszik, ám ..

  Részletek


 • Ingyenes laborvizsgálatok a Carit Sannál

  aug 5, 2019

   

  A laborvizsgálatok nélkülözhetetlenek az egészség állapotának felméréséhez, a pontos kórisme felállításához, és a megfelelő kezelés megállapításához. A laborvizsgálatok nem csak a betegnél jelentkező panaszok hátterében álló betegségek feltárásában segítenek, hanem ...

   

  Részletek


  • Pagina 1 din 18 > >>