Carit-San

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek:

07:00 - 20:00

Cím

Mihai Viteazul (Klastrom) utca 42.
Marosvásárhely, Románia

Kapcsolatfelvétel

phone call 0265.269.172

phone call 0730-619-401

Programari online Vreau sa ma programez

Ne vegye félvállról visszatérő fejfájását!

nov 12, 2019

A neurológia területe a központi és a perifériás idegrendszer szervi megbetegedései, működési zavarai. Az ideggyógyászatot számos esetben összetévesztik a pszichiátriával, mivel nincs egyértelmű határ a két terület között. Mégis nagyon leegyszerűsítve és közérthető hasonlattal élve: a pszichiáternek a szoftver, a neurológusnak pedig a hardver a szakterülete. A Carit San Medical Járóbeteg-rendelőben két szakorvos is rendelkezésükre áll a – változatos formában jelentkező – neurológiai panaszok megoldására.

 

 

 

Milyen esetben jelentkezzünk neurológusnál?

Neurológiai kórképek esetén rendkívül változatos panaszok jelentkezhetnek, az idegrendszer károsodása ugyanis más betegség szövődményeként is kialakulhat. Az alábbi tünetek jelentkezése esetén keressen fel ideggyógyász szakorvost: hosszú ideje fennálló, rendkívül erős, vagy gyakran jelentkező fejfájás, amely nem múlik el fájdalomcsillapítók kombinációjától, illetve kísérő tünetei is vannak. Szédülés, egyensúly- és mozgáskoordinációs zavar, végtagzsibbadás, gyengeség, beszédzavar és látászavar esetén is fel kell keresni a szakembert.  A másik ok, amiért orvoshoz kell fordulni, ha izomerő-csökkenést tapasztalunk valamelyik végtagunkban, de gerinc-, illetve kisugárzó fájdalommal is üdvös az ideggyógyászati vizsgálat. Ugyanakkot gondolkodási és memóriazavarok esetén is segíthet a neurológus.

Parkinson-kór szakértője van a rendelőnek

Még létezik egy fontos területe az ideggyógyászatnak, éspedig a Parkinson-kór, amelynek legfontosabb tünetek a nyugalmi végtagremegés, a mozgás lelassulása, ízületi merevség és testtartászavar. A betegséget számos tévhit övezi. Sok a buktató a diagnózisban és a kezelésben. Parkinson-kór gyanúja esetén mindenképpen célszerű tapasztalt szakorvoshoz fordulni, aki segít a diagnosztikus buktatók elkerülésében, valamint az eredményes terápiás terv kialakításában. Dr. Szász József, a Carit san Medical járóbetegrendelő orvosának szakterülete a Parkinson-kór kezelése, amelyben látványos eredményeket ért el. Ugyanakkor tesz is ennek érdekében, hogy azokat a terápiás módszereket honosítaná meg Vásárhelyen, amelyek még nem bevett gyakorlatok az országban. A járóbeteg-rendelő másik szakorvosa Dr. Constantin Viorelia, aki egyetemi kórházban dolgozva szerzett számottevő tapasztalatot, és a betegségek széles palettájával találkozott.

 

 

Jegyezzen elő neurológiai vizsgálatra online, telefonon vagy személyesen a járóbeteg-rendelő recepcióján.

 

 Online programálás:

* kötelező mezők

Like-olj minket a facebookon

Hírek: