Luni - Vineri:
07:00 - 20:00
Str. Mihai Viteazul Nr.42
Targu-Mures, Romania
Infectologie
Ramura medicinii specializată pe studierea bolilor contagioase şi tratarea persoanelor infectate se numeşte infectologie.
Din fericire, în zilele noastre cunoaştem ciuma, difteria numai din cărţile de istorie sau eventual auzim la ştiri despre holera care bântuie în ţările îndepărtate. Putem fi recunoscători medicilor care au studiat agenţii patogeni şi au elaborat antibioticele şi vaccinurile.
Specialiştii infectologi nu se plictisesc nici în zilele noastre, deoarece aproape anual apar noi patogeni periculoşi, atrăgându-ne atenţia că lupta împotriva microorganismelor trebuie continuată. Viruşii provoacă de exemplu ulcerul gastric sau bolile tumorale HPV. Infectologia modernă se confruntă de asemenea şi cu combaterea patogenilor rezistenţi din spitale, răspunzători pentru infecţiile nosocomiale.
Din cauza multitudinii de agenţi patogeni care există, simptomele sunt şi ele variate – cel mai frecvent se manifestă sub formă de febră, diaree, greaţă, afecţiuni ale căilor respiratorii, erupţii cutanate.
Medicii de la Policlinica Carit San Medical se dovedesc eficienţi şi în confruntarea cu bolile infecţioase: ei depistează, identifică şi apoi distrug patogenii din organismul pacientului. Având în vedere că bolile infecţioase pot afecta toate organele, sistemele şi chiar întregul organism, medicul infectolog colaborează cu medicii de la celelalte specialităţi în scopul vindecării.
Pentru acest departament al policlinicii noastre, persoana responsabila este Medicul Specialist Dr. Kézdi Erzsébet Iringó, iar programul de consultatii este urmatorul:
Luni între orele 16-18
feb 20, 2019
Am ajuns la 5000 de urmăritori pe Facebook! Vă mulţumim! Ne străduim zi de zi să fim la dispoziţia Dvs., iar medicii ..nov 8, 2018
Puţine persoane ajung la vârsta a treia fără să fi avut nici un fel de probleme cu articulaţiile, dar e bine de ştiut că artritele pot provoca neplăceri la ..oct 15, 2018
Hematologia se ocupă cu afecţiunile organelor hematopoietice şi limfoide, cu modificările patologice ale celulelor albe (leucocite), celulelor roşii (eritrocite) şi ale trombocitelor. În trecut bolile organelor hematopoietice ..